Cypherpunk tribute - Bitcoin alapok és történelem

Tovább →

Docker 101 – avagy mi fán terem a konténer?

Tovább →

Lockpicking Workshop

Tovább →

Lockpicking Workshop – A Hactivityre készülünk

A workshop a roncsolásmentes zárnyitás (lockpicking) művészetébe/hobbijába kíván bevezetést nyújtani. Ez alkalommal készülünk a Hackivityre is, és áttekintjük, milyen alpszintű zárnyitásokat (pl. bilincsek, egyszerűen bypassolható lakatok, raking, biciklis számzárak, egyszerű SPP) tudunk a kezdőknek bemutatni. Elsősorban alapvető lockpicking technikáról lesz szó, sok-sok gyakorlással, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Ha van pick készleted, hozzd, ha nem, párat tudunk kölcsönözni. Saját lakat, szám/bicikli/egyéb zár, kazetta, széf, páncélszekrény 🙂 stb. szintén hozható tesztelés vagy csak a biztonságáról érdeklődés céljából.
Tovább →

Lockpicking Workshop – Bevezetés a roncsolásmentes zárnyitás művészetébe

Tovább →

Hacking Night VII

Fórum az IT biztonságról, különös tekintettel annak offenzív oldalára. Tervezett program: Power of Red Teaming – sajnos az előadó betegsége miatt elmarad Lightning Talks – rövid prezentációk aktuális IT biztonsági hírekről(támadásokról), eseményekről, érdekességekről: Nagy Roland: Egy bináris exploit a Putty 0.66-hoz Gál Richárd: Zsarolóvírusok és kriptovaluták – EternalBlue bemutató Csatai Bálint: Web hacking demo Turai Tibor: Mister Spy Bot Déri Levente: Biztonságos webszerver üzemeltetés Németh L. Zoltán: “Internet of Nothing” projektjavaslat Kötetlen beszélgetés, kérdések Támogatóink jóvoltából lesz pizza, palacsinta, üdítő és sör.
Tovább →

Lockpicking Workshop- Single Pin Picking (SPP)

Tovább →

Crysys Sec Challenge – CTF példák közös megoldása

Tovább →

Lockpicking Workshop – Single Pin Picking (SPP)

Tovább →

Dobozhekkelés II

Van egy viszonylag új, ingyenes görög site, Ricsi ajánlotta, nevezetesen a https://www.hackthebox.gr/ Itt jelenleg 27 különböző nehézségű virtuális “dobozt” lehet hackelni. Ezek kiválóan alkalmasak a “learning by doing” elv alapján gyakorlati pentesztelési ismeretek elsajátítására. Ezekből nézünk meg közösen néhányat. Hasonlóak vannak az OSCP képzésen, (sőt a spec. kollom vizsgáján is.) Amivel tudsz előzetesen készülni: Ha nem csak nézni szeretnéd, hozz egy laptopot, amin Kali Linux (https://www.kali.org/, elég VM-ként is) vagy legalább Nmap, Burp Suite és Metasploit Framework legyen.
Tovább →